Информация за медиите: дните на изборите, 23-26 май #ThisTimeImVoting 22-05-2019

Съобщението за медиите съдържа цялата релевантна информация, свързана с предоставяните услуги за медиите по време на дните на изборите и изборната вечер на 26 май.

Срок за публикуване на данните от изборите на 26/05

Парламентът ще публикува националните прогнози след 18.00 ч. (централноевропейско време) и ще представи първите прогнози за разпределението на местата в следващия Парламент. Разпределението на местата ще бъде актуализирано през вечерта, едновременно с пристигането на прогнозите и официалните резултатите от държавите членки, като предварителните глобални резултатите се очакват около 23.15 ч. (централноевропейско време).

Предварителен график* за публикуване на прогнозните и изборните данни на 26 и 27 май, българско време

Данните могат да бъдат намерени тук (както по държави, така и за целия ЕС): https://rezultati-izbori.eu/

Аудиовизуални услуги

След четвъртък, 23 май, кадри от ЕС, Европейския парламент, председателите на Комисията и на Европейския съвет, лидерите на политическите групи на ЕП, водещите кандидати и граждани на урните ще бъдат предоставени в мултимедийния център, Европа по сателит (EbS) и на екраните в пленарната зала. Прогнозите и резултатите ще бъдат достъпни като графични анимации в качество за излъчване. 

Прогнозите ще бъдат публикувани в сайта https://rezultati-izbori.eu/ 

Информация по държава

Пълен набор от данни за правилата по държави, време за гласуване, листи, кандидати и предишни резултати от гласуване са достъпни тук.

Допълнителна информация

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси