Онлайн конференция по проект „Структуриран консултативен процес при реализацията на градоустройствени решения на територията на Столична община“ 29-10-2020

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма "Европа 2020"

На 26 октомври Европейският институт проведе онлайн конференция за представяне на извършената работа по проекта Дискутирани бяха теми като актуалното състояние на нормативната база в сферата на обществените обсъждания и досегашната практика на Столичната община и интерактивното създаване на политики на местно равнище.

Говорители на събитието бяха доц. д-р Антоний Гълъбов от Нов български университет и арх. Явор Панев. А като резултат от проведените дейности са изложени предложения за нормативни промени и оптимизиране на приложимите на местната власт в сферата на гражданското участие.

Интересни казуси в сферата на градоустройството на територията на Столичната община като ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и проекта за преустройство на площад "Света Неделя" намериха място в дискусията. Особен интерес предизвикаха добрите практики от развитието на градските пространства във Варна. Присъстващите бяха запознати с начина, по който гражданите на Варна са се включили в допитването за бъдещето на т.нар. "Дупка" и проекта "Идея Варна". Представена беше и добрата практика, приложена около кв. "Таляна", развитието на историческото ядро на Варна.

Събитието доказа необходимостта и ползите от реализацията на проект "Устойчив консултативен процес за ефективни и хармонични градоустройствени решения УсПеХ", изпълняван от Европейския институт с финансовата подкрепа на Столичната община, програма "Европа 2020".

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси