Европейският зелен курс #EUGreenDeal 11-12-2019

В извънредно пленарно заседание в Брюксел, евродепутатите ще обсъдят Европейския зелен курс, който има за цел да направи ЕС първия климатично неутрален континент.

След очакваното обявяване от Комисията на Европейския зелен курс в сряда 11 декември от 15.00 ч. българско време, Европейският парламент ще проведе първи дебат с председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен и с изпълнителния заместник-председател за Европейския зелен курс, Франс Тимерманс, който ще закрие дебата.

Европейският зелен курс ще се фокусира върху борбата срещу изменението на климата и други екологични цели в областта на транспорта, енергетиката, замърсяването, селското стопанство, кръговата икономика и биологичното разнообразие.

Съобщението на Комисията се очаква да включва график на предстоящите предложения. Парламентът вече подчерта, че ЕС трябва да намали емисиите с 55% до 2030 г. и да стане климатично неутрален до 2050 г., както и че е спешно необходимо да се приеме амбициозен дългосрочен бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027 г.

Гледайте дебата на живо чрез EP Live и EbS+.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси