Удължава се срокът за конкурса на Европейската комисия за млади кинорежисьори 31-10-2018

Крайният срок за кандидатстване в конкурса за млади филмови режисьори #EUandME се удължава до 12:00ч.централноевропейско време  на 7 ноември 2018г.

Всички младежи на възраст между 18 и 35 г., които живеят в ЕС, имат възможност да се включат в конкурса за млади филмови режисьори #EUandME и да спечелят субсидия от 7500 евро, за да реализират своята идея. Инициативата е част от информационната кампания на Европейската комисия #EUandME, чиято цел е да поведе младежите от поколението на хилядолетието на пътешествие в изследване на това, което ЕС прави за тях.

Какво е необходимо да направите?

Изпратете идеята си за късометражен филм, като попълните формуляра за онлайн заявка.

Ще са Ви нужни следните три неща:

-        писмено резюме на ваш филм (на български и английски език)

-        кратък видеоклип, заснет със смартфон (на български и английски език)

-        линк към късометражен филм, който сте заснели през последните 5 години (този късометражен филм няма конкретни езикови изисквания).

Заявленията могат да се подават в една от следните пет категории „Мобилност“, „Устойчиво развитие“, „Умения и бизнес“, „Дигитални технологии“ и „Права“.

Журито се състои от петима европейски филмови режисьори, които ще разгледат кандидатурите и ще изберат 10 номинации, по две за всяка от петте категории.

Петимата победители ще получат субсидия от 7500 евро всеки, за да произведат, заснемат и редактират своя филм до 30.04.2019 г. Победителите също така ще имат възможността да работят под наставничеството на един от професионалните режисьори в журито в процеса по заснемане и монтаж.

Можете да научите повече за конкурса и правилата за кандидатстване на следния линк: https://europa.eu/euandme/bg/yfc/

Ако имате нужда от вдъхновение, оттук можете да изгледате петте филма, режисирани от професионални кинотворци на същите теми.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси