Пленарна сесия на Европейския Парламент 1 – 4 октомври 2018 г., Страсбург 01-10-2018

Темите на дневен ред

Евродепутатите призовават за по-екологично чисти автомобили в ЕС до 2030 г.
Нов регламент, който ще бъде гласуван в сряда, препоръчва намаляване на емисиите на въглероден двуокис от нови автомобили и увеличаване на пазарния дял на превозните средства с нулеви и ниски емисии.
Повече подробности

Актуализиране на правилата за аудиовизуалните медийни услуги

ЕП ще гласува актуализирането на правилата за аудиовизуални медийни услуги с цел да осигури по-добра защита на децата и квота от 30 процента за европейски произведения в каталозите на онлайн платформите.
Повече подробности

Евродепутатите ще обсъдят приоритетите за заседанието на Европейския съвет на 18 октомври

Евродепутатите ще обсъдят във вторник сутринта приоритетите за срещата на държавните и правителствените ръководители на ЕС в Брюксел на 18 октомври, която ще се съсредоточи върху Брекзит, миграцията и вътрешната сигурност.
Повече подробности

Върховенството на закона в Румъния: дебат в пленарна зала относно независимостта на съдебната власт

Евродепутатите ще обсъдят в сряда новите съдебни реформи в Румъния и тяхното въздействие върху разделението на властите в присъствието на премиера Виорика Дънчила.
Повече подробности

Юри Ратас ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите

Естонският премиер Юри Ратас ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в сряда сутринта в 11.00 ч. българско време.
Повече подробности

Евродепутатите съкращават финансовата подкрепа за Турция със 70 млн. евро поради липса на напредък при зачитането на ценностите на ЕС

Евродепутатите ще гласуват във вторник отмяната на 70 млн. eвро от предприсъединителните средства, предназначени за Турция, тъй като условията за подобряване на върховенството на закона не са изпълнени.Повече подробности

Президентът на Черна гора Мило Джуканович ще се обърне към Европейския парламент

Президентът на Черна гора Мило Джуканович ще се обърне към евродепутатите на официално заседание в Страсбург във вторник от 12:30 ч. българско време.
Повече подробности

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси