София – свързан и свързващ град 06-11-2017

На 7 ноември от 11 часа, в Къщата на гражданските организации, Моето място в София организира дискусия „София – свързан и свързващ град“, модерирана от доц. д-р Антоний Гълъбов. 

За големи групи от млади хора София е сцена, временно място за живот или пространство за професионална и лична реализация, но остава относително непозната, а за някои от тях и анонимна и отчуждена среда, в която не биха избрали да изживеят живота си. Целта на събитието е да бъде направен преход от виртуалната представа за местата на София към реалния град, а оттам към „въобразения” град – такъв, какъвто биха искали да го видят и направят младите хора. Ще обменим различни мнения относно това доколко София е свързан и свързващ град, доколко младите хора възприемат столицата като част от общото европейско пространство и как тази свързаност се отразява върху собственото им усещане за живот в общност. Колко далеко изглежда София от останалите европейски столици? Каква част от града всъщност виждаме? Какво бихме показали на другите – онова, което всекидневно е пред погледа ни, или местата и пространствата, към които рядко вдигаме поглед? Къде София е самата себе си?

Официален гост ще бъде г-н Владимир Кисьов, бивш председател на СОС и дългогодишен общински съветник. Поканени за участие в обсъждането са и общински съветници, граждани, обществени организации, културни институции, читалища.

Заповядайте!

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси