Днес и утре заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен е в България #EUdialogues #FutureOfEurope 20-07-2017

В рамките на визитата си на 20 и 21 юли, заместник-председателят Катайнен ще се срещне с президента на България Румен Радев, премиера и министъра на финансите, и ще участва в дискусия в Народното събрание.

На 21 юли от 15:00 ч. в Дома на Европа (ул. Г.С. Раковски 124)  заместник-председателят на Европейската комисия, заедно с вицепремиера Томислав Дончев, ще участва в Гражданския Диалог за Бъдещето на Европа. Сред основните теми на дискусията ще бъдат бъдещето на европейската отбрана и начина, по който се финансира бюджетът на Съюза. Събитието е отворено за всички желаещи да участват в дискусията и заедно с гостите да обменят мнения за бъдещето на ЕС.

Участието в дискусията на място е със задължителна предварителна регистрация.

Гостите ще могат да задават въпросите си и да коментират онлайн в Twitter и http://www.sli.do с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope.

Модератор на диалога с гражданите ще бъде журналистът от БНТ Добрина Чешмеджиева.

По време на престоя на Катайнен в страната ни, е предвидено и посещение на фирма "Краностроене инженеринг" - ЕООД София, изпълняваща проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Посещението ще се състои от 17:30 ч. на 20.07 (четвъртък) и ще бъде открито за медиите.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси