Сценарии за Европа: българският дебат 09-03-2017

Европейският институт и ИЦ „Европа Директно”-София, с подкрепата на Представителството на ЕК в България, имат удоволствието да ви поканят на публична дискусия „Сценарии за Европа: българският дебат”. 

На 1 март 2017г. ЕК представи Бяла книга за бъдещето на Европа: възможности за единство на ЕС от 27 държави. В бялата книга са представени 5 сценария, които предлагат поглед към потенциалното състояние на Съюза до 2025 г., в зависимост от избора, който Европа ще направи. 

За нас е от особена важност България да излезе от ролята на пасивен наблюдател, да се включи активно в дебата за бъдещето на ЕС и затова поставяме началото на този важен разговор. 

В събитието ще се включат ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, проф. Георги Димитров от катедра „Европеистика” на СУ, доц. д-р Антоний Гълъбов, Лаборатория за публични политики към НБУ и проф. Жасмин Попова, Институт за държавата и правото при БАН. Участие в дискусията ще вземат и експерти, представители на публичната администрация, европейските институции и академичната общност.

Дискусията ще се проведе на 9 март 2017г., от 15ч., в Дома на Европа (ул. „Г.С.Раковски” 124). 

Заповядайте!


(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси