Летен еко лагер „Граждани сме на Европа”

В периода 27 – 30 август 2013 г., в гр. Копривщица, се проведе четиридневен ученически лагер „Граждани сме на Европа”, организиран съвместно от Информационния център „Европа Директно” – София и Центъра за развитие на човешките ресурси. В него взеха участие победителите от конкурса за ученически разработки на тема „Младите хора – активни европейски граждани”.

Участниците имаха възможността да научат повече за Европейската година на гражданите – 2013, за техните права и задължения като граждани на ЕС, да разкажат за малки граждански проекти, в които те са участвали, както и да се включат в различни практически обучения, свързани с Европейската година 2013.

В рамките на лагера бяха проведени различни ателиета: Хлебна къща – хляб и изкуство за социална промяна; „Кариерни истории” – умения за управление на кариерата и Нашите права като европейски граждани (актьорско майсторство).

В края на четиридневния лагер учениците опознаха възрожденския град Копривщица, направиха обиколка на къщите-музеи с екскурзовод и участваха в обучение по народни танци, водено от професионален обучител. Всички участници получиха серификати и много награди.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси