Представят Белгийското председателство на ЕС в понеделник в София 04-07-2010

Фондация Европейски институт организира традиционното публично представяне на ротационното председателство на Европейския съюз.

Събитието ще се проведе в понеделник, 5 юли 2010 г., от 11.00 ч. в Зала "Средец" на х-л "Шератон".

Специално участие ще вземе министърът на външните работи Николай Младенов.

Какво трябва да свърши Белгия като ротационен председател на ЕC?
Посланикът на Белгия Марк Михилсен ще говори за задачите, които Брюксел си поставя начело на Европейския съюз в следващото полугодие.

Публичното представяне "Приоритети и предизвикателства пред Белгийското председателство на ЕС", което се организира съвместно с Европейския информационен център "Европа - Директно" - София, е отворено за всички, които се интересуват от темата. На гостите на събитието, което ще бъде модерирано от директора на Европейския институт Любов Панайотова, ще бъде дадена възможност да задават въпроси и да изразяват мнения по темата. Осигурен е симултанен превод на български и английски език.

Министър Младенов ще се спре върху възможностите пред България в рамките на Белгийското председателство на ЕС и нашите действия и национални приоритети за този период.

Портал ЕВРОПА припомня, че по традиция Европейският институт събира на дискусионна среща в началото на всяко ротационно председателство на ЕС политическия, дипломатическия и изследователски елит, за да допринесе за по-добро разбиране и по-активна съпричастност към процесите, свързани с развитието на ЕС.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси