Репортаж на ПРОБГ: час по Европейски съюз в училищата и икономиката на Европа / 25-05-2010

Вижте репортажа на Виктория Ангелова и Георги Лазаров от ПРОБГ, заснет в Брюксел и излъчен на 24.05.2010 г., със събеседници българските евдорепутати Андрей Ковачев, Надежда Нейнски и Ивайло Калфин.

Основната тема е как би изглеждала утрешна Европа на икономическата карта на света, като видео-историята започва с една идея на евродепутатите за въвеждане на "час по Европейски съюз" в средните училища.

Надежда Нейнски (ЕНП-Синята коалиция) е член на Комисията по бюджети и на делегацията за връзки с Русия, освен това зам.-член в Комисията по външни работи и в делегацията за връзки с Магреб. Единствен представител в Европейския парламент на Синята коалиция. Бивш български външен министър.

Д-р Андрей Ковачев (ЕНП-ГЕРБ) е член на Комисията по външни работи и зам.-член в Комисията по регионално развитие и в Подкомисията по сигурност и отбрана. Председател на Българската делегация от евродепутати от ГЕРБ в групата на ЕНП.

Още от репортажите на ПРОБГ.

Серия телевизионни дискусии.

Видеофайл.

Ивайло Калфин (С&Д-КЗБ) е заместник-председател на Комисията по бюджети, освен това зам.-член в комисиите по промишленост, изследвания и енергетика и по бюджетен контрол. Ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП. Бивш български външен министър.

Портал ЕВРОПА ви представя серия от репортажи на телевизия ПРОБГ, екип на която бе в Брюксел по покана на комуникационната инициатива "Взаимодействаме с Европейския парламент". Там се проведоха поредица публични събития, срещи и интервюта, които протекоха под мотото "Европа 2020 - гражданска визия". ПРОБГ бе медиен партньор на проявите. Тук ще видите това, което подготвиха репортерът Виктория Ангелова и операторът Георги Лазаров.

(Портал Европа)

По темата

Коментари (1)

ържави, народи, "фалити".... | изпратено от ГЕРБавия | 09-06-2010 15:56
Фалитът на една държава не означава, че населението й е зле. Или пък инфраструктурата и комуникациите. ГЪРЦИЯ произвежда 10 пъти повече от България, гражданите й получават в пъти по-големи заплати и пенсии, живеят поне 3 пъти по-добре. Инфраструктурата в Гърция - магистрали, пътища, връзки и т.н. също са подчертано по-добри. Улиците, градовете и селата - също. И пак в пъти по-добре .... Средният грък спрямо средния българин е доста по-добре. Ама държавата била зле...., казват някои. Затова тупането по гърдите не помага, а мизерията е майка на мутризацията. На най-високо ниво, както е у нас.
Какво трябва да првави една държава ?? Да мисли за благото на собственото си население. Не като нашата, която мисли само за себе си, т.е. управляващите да ни "управляват" в своя полза, като ни скубят и товарят с данъци, такси, обслужване, правосъдие и цени... Държава-мащеха, а управниците - комунисти или техни слуги...

Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси