В ефир е нова ТВ-дискусия - "Как гражданите си представят Европа след 10 години?" 17-05-2010

В понеделник в ефир е излъчено второто предаване от серията телевизионни дискусии, реализирани от ПРОБГ в ТВ-студиото на ЕП като част от проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент".

В каква Европа желаят да живеят гражданите след 10 години? Осъществимо ли е това и как? С какво могат да допринесат гражданите в работата на политиците, които умуват за стратегията на утрешна Европа...? Това са само част от въпросите на водещата Виктория Ангелова към нейните събеседници: Любов Панайотова – директор на Европейския институт, проф. Владко Панайотов – евродепутат, АЛДЕ-ДПС, Илиана Йотова – евродепутат, С&Д-БСП.

Портал ЕВРОПА ви представя пълния видеозапис в секцията "Интерактивно" на http://parliament.europe.bg - уебсайта на проекта, който осъществи през април серия от събития в различни европейски градове под мотото "Европа 2020 - гражданска визия".

Следващия понеделник (24 май) ПРОБГ ще излъчи третата част от дискусията - посветена на петициите и на гражданската инициатива, а в последния понеделник на месеца (31 май) фокусът на заключителната четвърта част ще бъде работата на евродепутатите и отражението й върху всекидневния живот на гражданите.

Междувременно в събота и неделя ПРОБГ излъчи интервю-портрет за евродепутата Владимир Уручев.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Новини
Актуално
Анализи
Интервюта

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси