От понеделник по ПРОБГ - телевизионни дискусии от Европейския парламент / 07-05-2010

Серия от четири тематични телевизионни дискусии, заснети в ТВ-студиото на Европейския парламент, започват по телевизия ПРОБГ от понеделник (10 май).

През целия месец май (на 10, 17, 24 и 31 май) в ефир ще се излъчва по една тематична ТВ-дискусия. Първата дата от поредицата е умишлено близо до Деня на Европа. Водещ на предаванията е журналистката Виктория Ангелова.

Мини-дебатите са с участието на евродепутати и експерти: Илиана Йотова (С&Д - БСП) и проф. Владко Панайотов (АЛДЕ - ДПС), директора на Европейския институт Любов Панайотова и редактора на книгата "Европа 2020 - гражданска визия" Тихомира Трифонова, експерт от Центъра за модернизиране на политики.

Предаванията са реализирани в новото студио на Европейския парламент в Брюксел в рамките на серия от събития, организирани от екипа на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент" за представяне на книгата "Европа 2020 - гражданска визия". Проектът се изпълнява от Европейския институт, Портал ЕВРОПА и Центъра за модернизиране на политики. Журналисти от ПРОБГ придружиха нашия екип и използваха повода за реализиране на голям брой репортажи и интервюта, включително запис в професионално студио на дискусии по европейски въпроси, отнасящи се до всекидневния живот на гражданите в България.

Ето темите на предаванията по дати на излъчване:

10 май: "Индустрията и околната среда в утрешна Европа: приятели или конкуренти?"
17 май: "Как гражданите си представят Европа след 10 години?"
24 май: "Петициите и гражданската инициатива"
31 май: "Работата на евродепутатите и нашият всекидневен живот".

Гостите в студиото ще трябва да докажат, че са добри представители на България в Европарламента, че знаят какво очакват гражданите на Европа от тях и че имат ясна визия за бъдещето. За началния час на излъчванията можете да се ориентирате от сайта на ПРОБГ. Предаванията са осъществени с логистичното съдействие на Пресслужбата на Европейския парламент в Брюксел, в частност Отдел "Аудиовизия".

Портал ЕВРОПА ще публикува видеозаписи от предаванията след всяко поредно излъчване в ефира на ПРОБГ.  

Този видеорепортаж показва подготовката за заснемането на предаванията, за която принос има и екипът на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент". Самото студио на ЕП в Брюксел е с най-модерно оборудване и дава възможност за избор между няколко реални или виртуални декори.Студийното оборудване включва цифрови автоматични камери, аутокю, система за сценично осветление ADB с 50 прожектора, плазмени екрани, и т.н.

През април 2010 г. екипът на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент" организира поредица от публични събития в Брюксел и Париж за представяне на книгата "Европа 2020 - гражданска визия", която представлява обобщение на тази комуникационна инициатива, продължила повече от две години. На нашия сайт можете да откриете множество публикации от проявите в Брюксел и Париж - текстови обобщения, видео- и аудиозаписи, тематични радиопредавания, интервюта, фотогалерии...

ПРОБГ вече излъчи няколко от специалните репортажи на Виктория Ангелова и Георги Лазаров от Брюксел.

Очаквайте и следващите.
 
Сред тях са интервю-портрет със заместник-председателя на Европейския парламент Даяна Уолис - за равнопоставеността между половете като критерий за присъединяване към ЕС, визията за Европа след 10 години на българските евродепутати Андрей Ковачев, Надежда Нейнски и Ивайло Калфин и портрет на българския евродепутат Владимир Уручев  - къде живеят и работят българските депутати и как допринасят всеки ден с работата си за развитието на Европа и България.

Портал ЕВРОПА - който, заедно с Европейския институт и Центъра за модернизиране на политики - осъществява кампанията "Взаимодействаме с ЕП" с финансовата подкрепа на ЕП чрез ГД "Комуникация", благодари на всички партньори и съмишленици, които допринесоха за реализирането на събитията под мотото "Европа 2020 - гражданска визия" и тяхната промоция в медиите!

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Новини
Актуално
Анализи
Интервюта

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси