Фотогалерия - българи и гърци обсъждат в Ксанти трансграничното сътрудничество 28-04-2010

Фото-илюстрации от гр. Ксанти, Гърция, където на 24.04.2010 г. се проведе българо-гръцки граждански форум "Трансгранично сътрудничество, трудова заетост и сигурност" с участието на евродепутатите Владимир Уручев, Ивайло Калфин, Теодорос Скилакакис и Силвана Рапти.

Домакини на събитието бяха информационните бюра на Европейския парламент за България и за Гърция.

В залата се събраха над 240 души - сред тях зам.-областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът на Смолян Дора Янкова – която е и председател на УС на Асоциацията на родопските общини и на Националната асоциация на общините в България, висши представители на местната власт на общините Асеновград, Баните, Брацигово, Велинград, Златоград, Лъки, Мадан, Неделино, Рудозем, Чепеларе, Ракитово и други общини. Наред с това 19 журналисти от национални и регионални издания от България пристигнаха за форума. В залата бяха също председателят на Окръжния съд в Смолян, окръжният прокурор, както и директори на училища от областта. Група ученици от Природо-математическата гимназия представляваха Младежкия парламент в Смолян.

Още по темата: Подробен репортаж от гражданския форум; Видеозаписи; Отзвук в регионалните медии.

(Портал Европа)

По темата

Коментари (1)

НАГЛИ ГРЪЦКИ ЦИГАНИ | изпратено от АТИЛА БЪЛГАРСКИ | 30-04-2010 23:17
Все още ли съществува т.нар. Гърция? Трябва час по-скоро да бъде погребана , защото ще вмирише с разлагащата си воня на мъртвец не само БЪЛГАРИЯ, не само Балканския полуостров, не само Европа, а цял Свят. Май като видяха смъртта в очите се сетиха да се правят на много добри европейци. БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ никога няма да забравят гаврите с наши сънародници в каменистия змиярник наречен Гърция от тъпите, неграмотни, некадърни, грозни, космати и вонящи гърци. Има хиляди случаи на безследноизчезнали БЪЛГАРИ в Гърция, които са убити и продадени за органи за трансплантация, Има хиляди случаи на брутално изнасилени БЪЛГАРКИ и техните дъщери. Има хиляди случаи на брутално експлоатирани БЪЛГАРИ в гръцките коптори наречени от гръцките"бизнесмени"- предприятия. В това число вмъквам и десетилетия брутална асимилация на БЪЛГАРИ в Беломорска Тракия и Вардарска Македония- насилствено изселвани стотици хиляди БЪЛГАРИ от тези исконно БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, убивани, изнасилвани и системно тъпкани и тормозени.

Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси