В-к "Шуменска заря" с репортаж от Брюксел за "Европа 2020 - гражданска визия" 27-04-2010

В броя си от 15 април 2010 г. регионалният всекидневник „Шуменска заря” помества обширен репортаж от състоялото се в Брюксел публично представяне на книгата „Европа 2020 – гражданска визия”.

Под заглавие „Български евродепутати разкриха визията за Европа през 2020 г.”, вестникът отбелязва, че най-важното е гражданите да се доближат до европейските институции, да се стимулира интересът им към ЕС и да се поощри тяхното активно участие в европейските политики.

Вестник "Шуменска заря" подробно се спира върху съдържанието и формата на книгата и припомня, че нейното съставяне от страна на експертите на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент" е било предшествано от конференция в София, проведена през януари, за гражданската визия за Европа след 10 години.

Цитирана е евродепутатката Мария Неделчева, която по време на представянето в Брюксел обобщи: "След влизането в сила на Лисабонския договор, гласът на Европарламента вече е глас, равен с този на Комисията. Ние ще участваме на равна нога при правенето на новото законодателство на Европейския съюз, което е огромна сила, но и огромна отговорност!"

И още от представянето на книгата на 13.04.2010 г.:
Видеозапис.
Аудиозапис.
Фотогалерия. 

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси