Репортаж на ТВ "Фотон - К" от българо-гръцкия граждански форум в Ксанти / 26-04-2010

Никога досега не са се събирали в толкова солиден формат представители на Ксанти и Смолян, за да обсъждат своето бъдещо сътрудничество.

Така започва обширният репортаж на телевизия "Фотон - К" в Смолян от граждански форум "Трансгранично сътрудничество, трудова заетост и сигурност", организиран на 24 април 2010 г. в Ксанти (Гърция) с участието на евродепутатите Владимир Уручев, Ивайло Калфин, Теодорос Скилакакис и Силвана Рапти.

Инициативата беше на информационните бюра на Европейския парламент за България и Гърция.

Форумът протече в два модула – първата сесия е посветена на енергийния потенциал на планинските райони, трансграничното сътрудничество, регионалното развитие и засилването на трудовия пазар. Модератор бе прес-съветникът на Информационното бюро на ЕП за Гърция Леонидас Антонакопулос, а изказвания направиха евродепутатите Владимир Уручев - член на Комисията по индустрия, изследвания и енергетика и Теодорос Скилакакис – член на Комисията по бюджетен контрол и на Комисията по околна среда, както и кметът на Ксанти Михалис Стилянидис – който е и председател на Асоциацията на общините в Ксанти.

Втората сесия бе с модератор Виолета Станичич – ръководител на Информационното бюро на ЕП за България и в него участваха евродепутатите Силвана Рапти – член на Комисията по заетост и социални въпроси и Ивайло Калфин – зам.-председател на Комисията по бюджети и член на специалната Комисия за икономическата криза, както и кметът на Смолян Дора Янкова – председател на Асоциацията на родопските общини и на Националната асоциация на общините в България. Темите в този панел бяха трансграничното сътрудничество и инфраструктура, както и сигурността, съвместните проекти и включването на бизнеса в трансгранични инициативи.

Подробен репортаж в текст на Портал ЕВРОПА.

Този първи за България и Гърция двустранен граждански форум ще има своето продължение наесен в Смолян, стана ясно в заключителния модул на събитието.

Нашите читатели също имат възможност да видят обобщението в картина и звук.

Репортажът е предоставен от кабелна телевизия "Фотон - К" в Смолян. Редакцията на Портал ЕВРОПА благодари на колегите за съдействието.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси