Видеозапис: Дискусия „Мястото на Европа в света през 2020 г. през погледа на гражданите” / 26-04-2010

Откриване

Разговорът, който се излъчи на живо на Портал ЕВРОПА, бе осъществен със съдействието на евродепутата Кристиан Вигенин (С&Д-БСП) - председател на Делегацията на ЕП в Парламентарната асамблея Евронест /т.е. Източното партньорство - Украйна, Молдова, Беларус, Армения, Азербайджан, Грузия/, координатор на Групата С&Д в Комисията по външни работи и член на Делегацията на ЕП в Парламентарния комитет за сътрудничество ЕС-Украйна.

В дискусията участва също членът на Бюрото на Групата на ЕНП в Комитета на регионите Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ на България с ЕС и зам.-външен министър, който понастоящем е и съветник в Столичния общински съвет.

Книгата „Европа 2020 - гражданска визия" бе представена от нейния редактор Тихомира Трифонова от Центъра за модернизиране на политики. Книгата е подготвена от екипа на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент", изпълняван с финансовата подкрепа на ГД "Комуникация" на ЕП.

Фотогалерия от Voxbox дискусията.
Пълен видеозапис.
Пълен аудиозапис.


В дискусията за европейската външна политика, отношенията с Русия, енергийната независимост и други геополитически въпроси, участваха и студенти-лауреати на "Стипендия Европа", която се присъжда под патронажа на г-н Вигенин.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси