Първи българо-гръцки граждански форум: трансграничното сътрудничество, Смолян - Ксанти, Гърция, 24 април 2010 г. 23-04-2010

Информационните бюра на ЕП в България и Гърция организират в събота, 24 април 2010 г. съвместен българо-гръцки граждански форум в град Ксанти, Гърция, на тема "Трансгранично сътрудничество, трудова заетост и сигурност" с участието на евродепутатите Ивайло Калфин и Владимир Уручев от България и Тедорос Скилакакис и Силвана Рапти от Гърция, дъобщава информационното бюро на ЕП в София.

В дискусията ще се включат Дора Янкова, кмет на Смолян и председател на Асоциацията на родопските общини и Михаил Стилянидис, председател на Асоциацията на общините в Ксанти, които са партньори в организацията на събитието, както и кметове и представители на местната власт от общини от двете страни на границата, медии, неправителствени организации и граждани от региона. Българските участници ще наброяват общо около 100 души.

След откриването на форума, Евродепутатът Владимир Уручев ще говори за енергийния потенциал на планинските региони. Възможностите на регионалното сътрудничество, засилването на регионалното развитие и на трудовия пазар чрез трансгранични инициативи са темите, по които ще говорят Михаил Стилянидис и Силвана Рапти. Ивайло Калфин ще засегне развитието на трансграничната инфраструктура и подобряване на възможностите за бизнес, а Дора Янкова ще се спре на съвместните проекти за трансгранично и трансрегионално сътрудничество и сигурност.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси