Във вторник и сряда представят гражданската визия за Европа 2020 в Брюксел 11-04-2010

Петима евродепутати ще участват в прояви в Брюксел на 13 и 14 април на Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.

Председателят на Европейския парламент Йежи Бузек е изпратил специално видео-послание, с което се обръща към участниците в планираното през април последователно в Брюксел Париж и Милано представяне на книгата “Европа 2020 – гражданска визия”.

За книгата  

Първото представяне ще се състои във вторник, 13 април, от 15.00 до 16.30 ч. българско време в зала JAN 6Q1 в сградата на ЕП в Брюксел. Домакин на проявата, която ще протече на френски и български език, е евродепутат Мария Неделчева (ЕНП-ГЕРБ). Проявата се осъществява със съдействието и на евродепутата Владимир Уручев (ЕНП-ГЕРБ). Специален гост ще е френската евродепутатка Паскал Грюни (ЕНП) – председател на Работната група по Европейския и социален фонд в ЕП.

“Мястото на Европа в света през 2020 г.” е тема на второто мероприятие, което екипът на проекта подготвя в Брюксел – то ще се състои в сряда, 14 април, отново от 15.00 до 16.30 ч. българско време – Voxbox дискусия, която ще се излъчи на живо на Портал ЕВРОПА. Разговорът се осъществява със съдействието на евродепутата Кристиан Вигенин (С&Д-БСП). В дискусията, която ще протече на английски език, ще участва членът на Бюрото на Групата на ЕНП в Комитета на регионите Владимир Кисьов. Специален гост ще е заместник-председателят на Групата на АЛДЕ в ЕП Александър Граф Ламбсдорф (Германия).

Гражданската визия за Европа 2020 ще бъде представена чрез кръгла маса и в Париж: събитието ще се състои на 22 април от 11.30 ч. местно време. Партньори са информационните бюра на ЕП за Франция и за България и сайтът Touteleurope.fr. Специален гост на кръглата маса в Париж ще е евродепутатът Метин Казак (АЛДЕ-ДПС). Дебатът, който ще е на френски език, ще е с участието също така на Ален Баро, Виолета Станичич – ръководители на двете информационни бюра на ЕП за Франция и за България, както и президентът на Висшето училище по журналистика в Париж Гийом Жобен.

Още за предстоящите събития.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси