Портал ЕВРОПА приема онлайн мнения на гражданите за Европа 2020 16-03-2010

Продължава обмяната на мнения, препоръки, идеи, констатации и въпроси по темата "Европа 2020 - гражданска визия". Вие сте на ход с посредничеството на Портал ЕВРОПА!

Европейският институт, Центърът за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА улесняват гражданския дебат чрез нов дискусионен форум, в който сме подредили и щрихи в картина, звук и текст от конференцията "Европа 2020 - гражданска визия".

Тази международната конференция събра на 29 и 30 януари 2010 г. в София десетки експерти от граждански организации, университетски изследователи, членове на Европейския парламент и студенти от различни държави-членки на ЕС. Те, заедно с екипа на инициативата "Взаимодействаме с Европейския парламент", споделиха как виждат Европа през 2020 г. и изложиха своите аргументи за начина, по който Европейският съюз да се развива през следващото десетилетие.

Включете се и вие в обсъждането - изберете тема и дискутирайте с останалите участници.

Участието в интерактивната обмяна на мнения става чрез сайта http://parliament.europe.bg/bg/2020.php.

Сред ключовите въпроси се нареждат: каква да бъде Европа след 10 години? Какви са очакванията ви за развитие на мястото, в което живеем заедно, и за начина, по който живеем ние, европейските граждани? Какво и как трябва да се промени в Европейския съюз през следващото десетилетие, така че Европа през 2020 г. да отговаря най-точно на очакванията на нас, гражданите? Какви са вашите лични и конкретни измерения на европейската солидарност и какъв е пътят да стигнем до нея?

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Новини
Актуално
Анализи
Интервюта

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси