Мария Неделчева ще бъде българският координатор в ЕНП за Дунавската стратегия 13-03-2010

Европейската народна партия в ЕП поиска по един национален координатор за Дунавската стратегия и от България такъв ще бъде евродепутатът от ГЕРБ Мария Неделчева, съобщиха от офиса на евродепутата.

"Предизвикателството е огромно, сюжетът - доста труден, но ще се справя, защото темата е изключително важна за българските граждани", коментира новата си задача Неделчева.

Създаването на Дунавска стратегия на ЕС е най-голямата инициатива на съюза от повече от десет години. Целта на стратегията ще бъде да се подобри животът на 150 милиона души, които живеят в региона на р. Дунав.

Преди броени дни лидери от страните на ЕС от района на река Дунав се договориха за сътрудничество, за да развият транспортната инфраструктура на реката и да подобрят качеството на живот и на околната среда в региона.

 

голям размер

Евродепутатите Мария Неделчева и Ивайло Калфин ще коментират пред публика стратегията на ЕС за развитие на дунавското пространство на граждански форум в понеделник (15 март) от 17.00 ч. в Русенския университет - зала 101, корпус 2. Портал ЕВРОПА ще излъчва на живо гражданския форум "Европейска стратегия за Дунавския регион", който се организира от Информационното бюро на ЕП за България. 

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси