В сряда - дискусия "Как виждам България през 2020 г.?" 10-03-2010

С участието на президента Георги Първанов от 12.00 ч. на “Дондуков” 2 в Детската и младежка приемна към Съвета за децата и младежта ще се проведе дискусия на тема “Как виждам България през 2020?”, съобщи пресекретариатът на държавния глава.

Образование и икономика на знанието; опазване на околната среда и зелена икономика; демокрация на участието – това са основните акценти в дискусията.

Като специални гости в срещата ще се включат ученици от Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Свети Методий” - София. През януари т.г. те са се класирали на първо място в Деня на „Евроскола”, организиран от Европейския парламент в Страсбург.

По инициатива и под егидата на президента предстои широк обществен дебат по стратегията за национално развитие „България 2020”, като част от стратегията „Европа 2020”.

Кои да са основните приоритети в стратегията – отговорът на този въпрос не може да бъде намерен без участието на младите хора - тези, които утре ще работят и ще живеят в България, пишат от прессекретариата на Първанов.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси