Европейската стратегия за дунавския регион дискутират евродепутати и граждани на 15 март 09-03-2010

Граждански форум "Европейска стратегия за Дунавския регион" ще се проведе на 15 март (понеделник) от 17.00 ч. в Русенския университет - зала 101, корпус 2 с участието на евродепутатите Мария Неделчева и Ивайло Калфин.

Проявата се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Русенския университет "Ангел Кънчев" и Информационния център "Европа Директно" - Русе.

Ще участват членовете на Европейския парламент Мария Неделчева (ЕНП-ГЕРБ) - член на Бюрото на Интергрупата по социална икономика, както и на комисиите в ЕП по петиции и по земеделие - и Ивайло Калфин (С&Д-КЗБ) - заместник-председател на Комисията по бюджети и бивш министър на външните работи на България.

Портал ЕВРОПА ще излъчва на живо форума, за да може читателите и зрителите да проследят дискусията, където и да се намират, и да участват в нея чрез чат-платформата http://chat.europe.bg.

Коментари и въпроси се приемат и предварително по електронната поща info@europe.bg. Гледните точки на гражданите ще бъдат предоставени на българските членове на Европейския парламент.

В рубриката "Събития" е обобщено всичко по темата в аванс.
ЕК разработва нова стратегия за развитието на дунавското пространство и в момента е периодът на консултация, в който принос към съдържанието на документа да дадат основните заинтересовани страни - регионални и общински власти, международни организации, финансови институции, социално-икономически партньори и гражданското общество.

Гражданският форум в Русе цели да осигури платформа, за да бъде чут един от най-важните гласове - този на гражданите.


Целта на стратегията ще бъде да се подобри животът на 150 милиона души, които живеят в региона, както заяви еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан.

България е сред осемте европейски страни по поречието на Дунав, заедно с Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Румъния, които се споразумяха да развият транспортната инфраструктура на реката и да подобрят качеството на живот и на околната среда в региона.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси