Още един български евродепутат в Комисията по правата на жените в ЕП 07-03-2010

В навечерието на Осми март членът на ЕП Мария Неделчева (ЕНП-ГЕРБ) стана зам.-член на Комисията по правата на жените и равенство на половете.

Неделчева бе поканена да стане зам.-член на Комисията заради активната работа в направление защита на човешките права и свободи на жените, изравняване на заплащането между двата пола, декларирана твърда подкрепа за равноправие - се казва в съобщение на екипа на българския евродепутат.

Другият българин от нашите евродепутати, който членува в тази комисия, е Антония Първанова (АЛДЕ-НДСВ).


Комисията FEMM отговаря за насърчаването и защитата на правата на жените в Съюза и свързаните с това общностни мерки, както и насърчаване правата на жените в трети страни. Отговаря и за политиката по отношение равните възможности, включително равенството между мъже и жени, както и премахването на всички форми на дискриминация по полов признак.

Преди ден председателят на ЕП Йежи Бузек направи обръщение по повод 8 март - Международен ден на жената, в което казва, че денят е създаден "... за да почетем тези, които имат най-голямо влияние в нашия живот". "Жените са мнозинство в този свят. 8 март означава не само подаряване на цветя, но също и обсъждане на равни права и равни възможности", каза Бузек, цитиран от Информационното бюро на ЕП в България.

Това е шестата комисия, в която членува или е зам.-член Мария Неделчева, както можете да видите и в таблицата на Портал ЕВРОПА, представяща дейността на всички български евродепутати.

Тя е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони и на Комисията по петиции, заместник-член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, заместник-председател в Парламентарната асамблея на ЕС с Африка, Карибския и Тихоокеанския басейн (АКТБ) и заместник-член на Делегацията за връзки с Турция.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси