"Евранет" по Програма "Христо Ботев" на БНР за конференцията "Европа 2020 - гражданска визия" / 08-02-2010

Audio

Представяме ви откъс от рубриката "Евранет", излъчена на 6 февруари 2010 г. от 16.30 часа по Програма "Христо Ботев" на БНР с водеща Гергина Дворецка.

Рубриката, която принципно отразява европейски събития с български привкус, включва задълбочен репортаж със звукова картина от международната конференция "Европа 2020 - гражданска визия" на Европейския институт, провела се в София.


Перспективите за 2020 година и дискусията по тази тема са намерили място в предаването с отправен акцент - как ще се развива ЕС през следващите 10 години, ще успеем ли да дефинираме какво означава европейска идентичност, ще се превръщат ли културата и образованието в приоритет за Европа, ще бъде ли активен диалогът между европейските институции и гражданите?

В откъса можете да чуетемнението по тези въпроси на: Дорис Пак, председател на Комисията за култура и образование в Европейския парламент, Юлиана Николова - ръководител на Секретариата към Съвета за управление на средствата от Европейския съюз в Министерския съвет, Жоао Сант-Анна, ръководител на Юридическия отдел на Европейския омбудсман, Марк Гарсе от Междурегионалната асоциация за подпомагане на хората с увреждания със седалище в Белгия и Любов Панайотова, директор на Европейския институт.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси