Икономическата криза се дължи и на криза в ценностите: Юлиана Николова, секретар на Съвета за управление на средствата от ЕС в МС / 05-02-2010

Изказване на г-жа Юлиана Николова на международната конференция "Европа 2020 - гражданска визия", провела се в София на 29 и 30 януари 2010 г. по проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент", изпълняван от Европейския институт с финансовата подкрепа на ГД "Комуникация" на ЕП.

Участниците в конференцията бяха над 130, голяма част от тях пристигнаха от чужбина специално за форума - представители на големи европейски граждански асоциации, аналитични организации и висши учебни заведения. Освен Жоао Сант'Анна и Дорис Пак, в работата на форума "Европа 2020 - гражданска визия" участваха зам.-председателят на Комисията по бюджети и бивш български външен министър в ЕП Ивайло Калфин, председателят на Делегацията на ЕП в Euronest Кристиан Вигенин, който е и координатор на политическа група в Комисията по външни работи на ЕП, членът на Комисията по външни работи д-р Андрей Ковачев и единственият български представител в Комисията по земеделие и развитие на селските райони Мария Неделчева. Евродепутатът Илиана Иванова, първи зам.-председател на специалната комисия в ЕП за борба с финансовата и икономическа криза, изпрати писмено своя принос за конференцията. Същото направи и зам.-председателят на Комисията по регионално развитие в ЕП Филиз Хюсменова.

 


Конференцията откриха зам.-председателят на НС Екатерина Михайлова, зам.-министърът на външните работи Константин Димитров, директорът на Фондация "Конрад Аденауер - Българи" Андреас фон Белов и ръководителят на Информационното бюро на ЕП в България Виолета Станичич. Поздравителни адреси бяха получени от Европейския омбудсман Никифорос Диамандурос и българския омбудсман Гиньо Ганев.

Събитието бе предавано пряко по интернет на сайта на проекта „Взаимодействаме с Европейския парламент".

В закриването на конференцията взе участие и Юлиана Николова - секретар на Съвета за управление на средствата от ЕС към Министерския съвет.

Международната конференция "ЕВРОПА 2020 - ГРАЖДАНСКА ВИЗИЯ" е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент", осъществявана от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация" на Европейския парламент.

(Портал Европа)

По темата

Коментари (1)

САПАРД | изпратено от Трендафилова | 15-02-2010 10:17
УВАЖАЕМА Г-ЖО НИКОЛОВА,СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е ДФЗ ДА ОТКАЖЕ ЦЯЛОСТНО ИЗПЛАЩАНЕ НА СУБСИДИИ ПО РЕАЛИЗИРАН И ВЪВЕДЕН В ЕКСПЛОАТАЦИЯ ОБЕКТ С МОТИВИ-ЗАКЪСНЕНИЕ С 4 ДНИ ИЗДАВАНЕТО НА ФАКТУРА ОТ ДОСТАВЧИКА И ПРИКРЕПЕН ПЛАТЕЖЕН ДОКУМЕНТ КЪМ НЕЯ?
ТОВА "НАРУШЕНИЕ"Е ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ НАСТЪПИЛИТЕ ПРОМЕНИ В ТОЗИ МОМЕНТ ВЪВ ВСИЧКИ СВЕРИ НА ЖИВОТА НИ ВЪОБЩЕ.
ТОВА СЕГА ЩЕ СТАНЕ ПРИЧИНА БАНКАТА ДА ПОИСКА СВОЕТО СИ,АЗ ДА ОСВОБОДЯ 5 ЧОВЕКА ОТ РАБОТНИТЕ ИМ МЕСТА И ЗАЕДНО С ТЯХ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА СЕ НАРЕДИМ ПРЕД ГИШЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ.
MAILKORI_DK@ABV.BG

Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси