Cоциалистически овации за Кристалина Георгиева 03-02-2010

Георги Първанов иска Кристалина Георгиева да работи "настоятелно и неуморно за представяне положителния образ на България като държава-членка на ЕС", четем в специално поздравително обръщение на българския президент. 

На два пъти евродепутатите, участващи в изслушването на Кристалина Георгиева, я аплодираха през трите часа на въпроси и отговори.

Това всъщност бе първата от серията позитивни реакции за начина, по който се представи българският кандидат за член на ЕК. Накрая на изслушването, когато тя обеща, че ще научи френски и сподели, че днес е рожденият ден на майка й, също имаше ръкопляскания.

"Вашето спокойствие и вашата класа ми допадат много, надявам се да работим заедно", коментира евродепутат от Зелените по време на изслушването.

Във втората половина на "изпита" известният британски социалист-евродепутат Майкъл Кашман, който беше много активен с критики по време на изслушването на Румяна Желева през януари (на снимката е с Тис Берман, също социалист, бел. ред.), каза, че е "много възхитен" от Георгиева - "Аз няма нужда да ви задавам въпроси, най-добре веднага да продължим с вашето положително одобряване", бе категоричен той, което предизвика усмивки в залата.

 


Дори Ханес Свобода, зам.-председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП, бе написал в статуса си в профила си във Фейсбук - "Кристалина Георгиева е много добра и ефективна" (виж илюстрацията, бел. ред.).

В профила на Групата С&Д в Туитър прочетохме още преди формалното приключване на изслушването: "Кристалина Георгиева направи превъзходно представяне".

Мнението на Зелените е същото: цитирана от "Дневник", холандската евродепутатка от Зелените Юдит Саргентини написа: "Едно е сигурно - г-жа Георгиева не е Желева". После тя допълни - "Много сме щастливи от тази нова кандидатура. Не е лесно да остана доволна, но това беше забележително представяне и мисля, че тя е правилният човек за правилния пост".


Българският евродепутат Илиана Иванова (ЕНП-ГЕРБ) написа на фейсбук-страницата си: "Кристалина беше невероятна днес!!! Накара ни да се чувстваме горди, че сме българи!!!"

Репортери в Брюксел коментираха, че евродепутатите приемат много добре Кристалина Георгиева, още по време на самото изслушване. Свидетелство за това бил фактът, че не е имало нито един въпрос с искане за даване на допълнителни пояснения на вече зададени въпроси и получили първоначален отговор от Георгиева.

Българските евродепутати Метин Казак и Филиз Хюсменова (АЛДЕ) и Кристиан Вигенин (СиД) също бяха в залата по време на изслушването, се видя от видео-предаването на живо.

(Портал Европа)

По темата

Коментари (1)

А у нас социалисти-комунисти | изпратено от ГЕРБавия | 08-02-2010 11:00
А у нас се образуват НОВИ про-комунистически и мафиотски структури. Като тази не червения мафиот "генерал" Красимир Петров. Мутрите са на власт и навсякъде в България се чувсттва нова вълна на мутризация. Осъдени за убийства бягат от страната, я други просто не се залавят и съдадят..... Така че социалистическите овации за червената по потекло Кристалина Георгиева няма да ни стоплят ....

Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Новини
Актуално
Анализи
Интервюта

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси