БНТ: репортаж за конференцията "Европа 2020 - гражданска визия" / 01-02-2010

Портал ЕВРОПА ви представя репортажа на Венцислава Узунова, излъчен в централната информационна емисия на БНТ-1 - "По света и у нас" на 30 януари 2010 г. от международната конференция "Европа 2020 - гражданска визия".

Срамувам се, че една европейска държава може да блокира границата на друга страна в общността. Това каза председателят на Комисията по култура и образование в Европейския парламент и член на Европейската народна партия Дорис Пак по повод блокадата на границата ни от гръцките фермери.

Дорис Пак, предс. на Комисията по култура и образование:"Аз се срамувам, че една европейска държава се държи така. Не може да се пречи на съседни страни да се развиват. Гърция трябва да е много по-мъдра и зряла със съседите си. Все пак е член на НАТО и ЕС. Гърция има много големи проблеми, но трябва повече да си говори със съседите си."

Коментарът Дорис Пак направи след двудневен форум на тема “Европа 2020 – гражданска визия”. Председателят на комисията по образование в европарламента уточни, че страните от общността трябва да обменят не само студенти, но и повече преподаватели.

Засега не е ясно колко пари ще са нужни за това. Дорис Пак обаче е категорична, че всеки учител трябва да излезе от страната си поне за няколко месеца. Само така ще се популяризират европейските ценности, каза тя.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси