Председателят на Комисията по култура и образование в ЕП Дорис Пак ще участва в пресконференция в София в събота 29-01-2010

Председателят на Комисията по култура и образование в Европейския парламент Дорис Пак (ЕНП-Германия) ще участва в пресконференцията в събота (30 януари) от 11.30 часа в Грандхотел „София”, Зала „София”, ет. 2 по повод международната конференция "Европа 2020 - гражданска визия", организирана от Фондация Европейски институт.

Дорис Пак е специален гост на проявата. В пресконференцията ще участват още Юлиана Николова - секретар на Съвета за управление на средствата от Европейския съюз към Министерския съвет и Жоао Сант-Анна, директор на Отдел „Правен” в институцията на Европейския омбудсман.

Целта на двудневния форум, чийто резултат ще бъде представен пред журналистите на този брифинг, е изработването на обща рамка за това, как Европа би трябвало да изглежда през 2020 година, на базата на очакванията на европейските граждани, както и идеи за начините и действията, чрез които да се постигнат целите за ЕС след 10 години.


Конференцията "Европа 2020 - гражданска визия" бе открита в петък (29 януари) от зам.-председателя на Народното събрание Екатерина Михайлова и зам.-министъра на външните работи Константин Димитров. Събитието е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”, осъществявана от Европейския институт (ЕИ), Центъра за модернизиране на политики (ЦМП) и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация” на Европейския парламент.

Повече подробности - ТУК.

Г-жа Дорис Пак председател на Комисията по култура и образование в Европейския парламент. Член на Конференцията на председатели на комисии. Член на Делегацията за връзки с Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Косово. Зам.-член на Комисията по външни работи, на Комисията за правата на жените и равенството на половете и на Делегацията на Съвместния парламентарен комитет ЕС-Хърватия. Дорис Пак е германски евродепутат от дясноцентристката партия CDU. Член е на Бюрото на ЕНП - Европейската народна партия в ЕП. Председател е на "ЕНП-жени" в Европейския парламент. Членува във Фондация "Конрад Аденауер".

В Европарламента е от 1989 година, като в предишния му мандат беше председател на Делегацията за отношения със страните от Югоизточна Европа. Преди това е била член на германския Бундестаг в периодите 1974-1983 и 1985-1989 година. Дорис Пак е почетен доктор на университета в Задар, Хърватия, от 2007 г. През 2008 г. е удостоена от парламента във Войводина /Сърбия/ с отличие за толерантност, а през 2009 - с наградата на град Поградец /Албания/.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси