Интервю на Програма "Хоризонт" на БНР за конференцията "Европа 2020 - гражданска визия" / 29-01-2010

Audio

Портал ЕВРОПА ви представя интервюто, излъчено на 29 януари 2010 г. в предаването "Преди всички" по Програма "Хоризонт" на БНР във връзка с двудневната международна конференция "Европа 2020 - гражданска визия".

Водещата Силвия Великова разговаря по телефона с Тихомира Трифонова от Центъра за модернизиране на политики (ЦМП), която е модератор на първия панел на конференцията - "Европейската демокрация - мисията възможна?"

Над 35 представители на неправителствени организации и изследователи от различни държави са пристигнали от чужбина за участие във форума, който се организира от Европейския институт и неговите партньори в рамките на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент", финансиран от ГД "Комуникация" на ЕП.

На откриването присъстваха и повече от 120 гости от България - сред тях народни представители, преподаватели, студенти, експерти от неправителствения сектор и др.

Pаботата на конференцията продължи в три панела, които протичат паралелно. Всеки панел ще изготви обобщение на идеите и визията на участниците по темата за утрешна Европа.

В събота тези визии ще бъдат представени от 9.30 часа и ще бъдат направени заключителни коментари. Утре гост на конференцията ще бъде председателят на Комисията по култура и образование в Европейския парламент Дорис Пак. Г-жа Пак ще участва и в пресконференцията, която е от 11.30 ч.

 

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси