Евродепутатът Дорис Пак (ЕНП - Германия) ще даде пресконференция в София в събота от 11.30 ч. 29-01-2010

Председателят на Комисията по култура и образование в Европейския парламент Дорис Пак (ЕНП-Германия) ще участва в пресконференцията в събота (30 януари) от 11.30 часа в Грандхотел „София”, Зала „София”, ет. 2 по повод международната конференция "Европа 2020 - гражданска визия", организирана от Фондация Европейски институт.

Дорис Пак е специален гост на проявата. В пресконференцията ще участват още Юлиана Николова - секретар на Съвета за управление на средствата от Европейския съюз към Министерския съвет и Жоао Сант-Анна, директор на Отдел „Правен” в институцията на Европейския омбудсман.

Целта на двудневния форум, чийто резултат ще бъде представен пред журналистите на този брифинг, е изработването на обща рамка за това, как Европа би трябвало да изглежда през 2020 година, на базата на очакванията на европейските граждани, както и идеи за начините и действията, чрез които да се постигнат целите за ЕС след 10 години.


Конференцията "Европа 2020 - гражданска визия" бе открита в петък (29 януари) от зам.-председателя на Народното събрание Екатерина Михайлова и зам.-министъра на външните работи Константин Димитров. Събитието е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”, осъществявана от Европейския институт (ЕИ), Центъра за модернизиране на политики (ЦМП) и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация” на Европейския парламент.

Повече подробности - ТУК. 

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси