Екипът ни кани читателите да разсъждават на тема "Европа 2020 - гражданска визия" / 26-01-2010

Международната конференция “ЕВРОПА 2020 – ГРАЖДАНСКА ВИЗИЯ” ще се проведе в София на 29 и 30 януари 2010 г. (петък и събота) в Грандхотел „София” на ул. „Гурко” 1.

Основният въпрос е – как според вас би трябвало да изглежда Европейския съюз през 2020 година, така че най-добре да отговори на очакванията на гражданите и техните организации в контекста на общите предизвикателства за развитието на Съюза?

 


По този повод Мария Николова от екипа на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент", която е редактор в Портал ЕВРОПА, разказва във видео-послание какво очакваме да се случи на този форум и как вие, читателите, можете да се включите в дискусията - реално или виртуално...

Организаторите канят всички, които се вълнуват от бъдещето на Европейския съюз, да присъстват на дискусиите, а - ако желаят - и да участват в тях с питания и мнения (петък от 10.00 до 17.00 ч. и събота от 9.30 до 11.00 ч.).

 


Всички подробности вижте ТУК.

Председателят на Комисията по култура и образование в Европейския парламент г-жа Дорис Пак ще присъства на конференцията. Потвърдили са участие и български евродепутати, сред които зам.-председателят на Комисията по регионално развитие в ЕП Филиз Хюсменова, зам.-председателят на Комисията по бюджети и бивш български външен министър в ЕП Ивайло Калфин, председателят на Делегацията на ЕП в Euronest Кристиан Вигенин, който е и координатор на политическа група в Комисията по външни работи на ЕП, членът на Комисията по външни работи д-р Андрей Ковачев и единственият български представител в Комисията по земеделие и развитие на селските райони Мария Неделчева. Евродепутатът Илиана Иванова, първи зам.-председател на специалната комисия в ЕП за борба с финансовата и икономическа криза, ще изпрати писмено своя принос за конференцията.

 
голям размер
 ВИЖТЕ... Любов Панайотова на френски!
 
голям размер
 ВИЖТЕ... Огнян Бояджиев на немски!
 
голям размер
 ВИЖТЕ... Тихомира Трифонова на английски!
 
голям размер
 ВИЖТЕ... Мария Николова на български!

 

 

 

  

 

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси