Гледайте оnline на живо в петък и събота - "Европа 2020 - гражданска визия" 26-01-2010

Екипът на "Взаимодействаме с Европейския парламент" предлага на своите читатели пряко ТВ-излъчване по интернет на Международната конференция “ЕВРОПА 2020 – ГРАЖДАНСКА ВИЗИЯ”, която ще се състои в София на 29 и 30 януари 2010 г. (петък и събота) в Грандхотел „София” на ул. „Гурко” 1.

Замисълът на двудневната конференция е да се използват възможностите за принос на гражданския сектор към дебата за определяне на целите за развитие на Европейския съюз до 2020 г. – отвъд съвременните предизвикателства.

Откриването на конференцията е от 10.00 ч. в Зала "София" на 2 етаж на Грандхотел "София".

Организаторите канят всички, които се вълнуват от бъдещето на Европейския съюз, да присъстват на дискусиите, а - ако желаят - и да участват в тях с питания и мнения (петък от 10.00 до 17.00 ч. и събота от 9.30 до 11.00 ч.).


Основният въпрос е – как според вас би трябвало да изглежда Европейския съюз през 2020 година, така че най-добре да отговори на очакванията на гражданите и техните организации в контекста на общите предизвикателства за развитието на Съюза?

Форумът ще бъде открит от зам.-председателя на Народното събрание Екатерина Михайлова, ръководителя на Информационното бюро на ЕП в България Виолета Станичич и ръководителя на бюрото за България на Фондация "Конрад Аденауер", която е партньор на конференцията – Андреас фон Белов. Специален гост ще бъде г-н Жоао Сант-Анна, ръководител на Юридическия отдел на Европейския омбудсман Никифорос Диамандурос, който след преизбирането си на този пост изпрати поздравителен адрес специално за участниците в конференцията в София.

Председателят на Комисията по култура и образование в Европейския парламент г-жа Дорис Пак ще присъства на конференцията. Потвърдили са участие и български евродепутати. Организаторите очакват многобройни представители на чуждестранни и български неправителствени организации, занимаващи се с аналитична дейност и с работа "на терен", както и на водещи европейски университети.

Визиите за бъдещето на Европа ще бъдат изработени в три паралелни панела: "Европейската демокрация: мисията възможна?", "Европейско културно пространство и идентичност" и "Солидарността в ЕС – споделена отговорност за развитие". Във втория ден на конференцията ще бъде представена формулираната обща рамка, чиято цел е да бъде разпространена сред водещите фактори на европейско ниво, в частност сред членовете на ЕП, и по този начин те да получат по-точен поглед за очакванията на гражданите за бъдещето на Европа: нещо полезно при формулирането на политиките на ЕС.

За журналистите е предвидена пресконференция в събота (30 януари) от 11.30 часа в Зала „София”, етаж 2 – Грандхотел „София”, ул. „Гурко” 1.


Събитието е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”, осъществявана от Европейския институт (ЕИ), Центъра за модернизиране на политики (ЦМП) и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация” на Европейския парламент.

Повече подробности - ТУК.

 
голям размер
 ВИЖТЕ... Любов Панайотова на френски!
 
голям размер
 ВИЖТЕ... Огнян Бояджиев на немски!
 
голям размер
 ВИЖТЕ... Тихомира Трифонова на английски!
 
голям размер
 ВИЖТЕ... Мария Николова на български!

 

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси