Международна конференция “Европа 2020 – гражданска визия” 22-01-2010

В София ще се състои международна конференция “ЕВРОПА 2020 – ГРАЖДАНСКА ВИЗИЯ”, част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”.

Събитието ще се проведе в София на 29 и 30 януари 2010 г. (петък и събота) в Грандхотел „София” на ул. „Гурко” 1.

Международната конференция “ЕВРОПА 2020 – ГРАЖДАНСКА ВИЗИЯ” е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”, осъществявана от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация” на Европейския парламент.

Гледайте оnline на живо в петък и събота
Дневен ред и още информация в аванс

Идеята на тази двудневна конференция е да събере представители на граждански организации, занимаващи се както с аналитична дейност, така и с практическа работа, учени и членове на ЕП, които на базата на своя конкретен опит и практика, да формулират визии за бъдещето на Европа. Целта е да бъде формулирана рамка за това, как Европа би трябвало да изглежда през 2020 година, както и идеи за начините и действията, чрез които могат да бъдат постигнати формулираните цели.

 Присъединете се към нас, за да обсъждаме заедно въпроси като европейската демокрация и ролята на националната държава и нейните институции, европейското културно пространство и идентичността, образованието, младежката проблематика, солидарността в ЕС като споделена отговорност за развитие, предизвикателствата пред европейската политика за сближаване, разширяването и социалните въпроси, и др.

Каним ви да се включите в дискусията в един от трите панела:

  • Панел 1 – Европейската демокрация: мисията възможна?
  • Панел 2 – Европейско културно пространство и идентичност
  • Панел 3 – Солидарността в ЕС – споделена отговорност за развитие

Работните езици са български, английски и френски. Осигурен е симултанен превод. Всички дискусии ще се предават директно, онлайн, на сайта на инициативата на английски език.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси