Фондация „Радио Нова Европа” приключи цикъла от координационни срещи на граждански организации у нас 01-12-2008

Фондация „Радио Нова Европа” приключи цикъла от координационни срещи с участниците в Мрежата за сътрудничество. Дейността на изградената информационна мрежа беше обсъдена на проведената в град Бургас четвърта финална координационна среща на представители на организации на гражданското общество в България.
На основата на богатия опит на организациите-участници от Бургас, Варна и София бяха поставени въпросите за определянето и разписването на възможните цели и стратегии за използване на общността от организации на неправителствения сектор.

Дискутирани бяха и възможностите за повишаване на административния капацитет на мрежата. Предложен беше съществуващият опит на ефективна Европейска мрежа от организации на гражданското общество, които имат силна комуникационна политика и стратегия за подпомагане на неправителствения сектор.

Финалната координационна среща определи като важна дейност създаването на емблема на информационната мрежа, чрез която всяка от неправителствените организации да има възможност да отличи своята съпричастност към неформалното обединение от граждански организации, инициирано от Фондация „Радио Нова Европа”.
 
Подробности за дейностите по проекта, обучения и координационни срещи, можете да си припомните, като използвате линковете под публикацията на Портал ЕВРОПА по темата.
 
Повече информация можете да намерите на www.novaevropa.net.
 

Инициативата е в рамките на проект „Изграждане и повишаване на капацитета на СГО за участие в процеса на формиране и прилагане на политиките на ЕС при сътрудничество с администрацията”,
 

дог. № 07-23-190/04.02.2008 по Оперативната програма „Административен капацитет” (www.opac.government.bg)
 

и се финансира от Европейския съюз (ЕС) чрез Европейския социален фонд.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси