Лондон обяви работни места за специалисти имигранти извън ЕС 13-11-2008

Британското правителство публикува списък с работни места, за които има недостиг на специалисти, и са достъпни за имигранти от страни извън Европейския съюз.

Това съобщи Lev.bg.

Списъкът с длъжностите, за които има недостиг заменя досегашната система за разрешителни за работа и е основна част от новата 5-степенна точкова система на правителството за имигрантите, която влиза в сила от 27 ноември.

Жителите на страните от Европейския съюз, с изключение на България и Румъния, могат свободно да работят във Великобритания, отбелязва Би Би Си. Според министрите новата система ще ограничи с 200 000 работните места, които са достъпни за хора от страни извън Общността.

Списъкът е изготвен според препоръки на експертна комисия. Сред търсените специалисти са учители по математика, медицински сестри, инженери, хореографи, ветеринари.

При нужда от специалисти компаниите трябва да проверят местния пазар на труда, като обявят свободните позиции в ЕС две седмици преди да потърсят служители от други държави. Ако позицията влиза в новия списък, компанията няма да е задължена да я обявява в Евросъюза.

(Портал Европа)

Коментари (1)

za rabota | изпратено от Yusuf | 18-02-2012 14:18
zdr as sam kandidat rabotnik za Angliq sis jena si imam Angliska shifiyorska knishka C as sam na 27g i jena mi e na 22g nqma znachenie rabotata za nas obache dae osugurena kvartirata za nas e tova e nai vajnoto ?
kakvi oferti imate momenta ?

Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси