Конкурс за Стипендия "Европа" на евродепутата Кристиан Вигенин 02-11-2008

За втора поредна година българският член на Европейския парламент Кристиан Вигенин (ПЕС-БСП) обяви условията за кандидатстване на млади хора за студентска Стипендия "Европа".

Както Портал ЕВРОПА вече писа, г-н Вигенин учреди тази стипендия миналата година. Основната идея за учредяването на стипендията е да се поощряват онези млади българи, които имат амбицията да се развиват в области като „Международни отношения", "Европеистика", „Европейско право", "Политология" и др.


Припомняме, че първият стипендиант е студентът по политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Любомир Стефанов, чието есе на тема „България в Европейския съюз – година по-късно" беше оценено най-високо от журито миналата година.

Тази година работите на участниците в конкурса ще бъдат оценявани от водещите експерти по европейска политика, а към инициативата се присъединява и Центърът за европейски и международни изследвания.

За условията на конкурса и за темата, по която кандидатите за Стипендия "Европа" трябва да напишат своите есета, вижте ТУК - в рубриката "Конкурси" на Портал ЕВРОПА. Новият конкурс бе обявен на сайта на евродепутата www.vigenin.eu в Деня на будителите - първи ноември.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси