Министър Тачева отговаря на въпроси от онлайн дискусията „ Как да помогнем на съдебната система да се модернизира?" 17-10-2008

Министърът на правосъдието Миглена Тачева предостави писмени отговори на въпросите на наши читатели, за които не остана време в проведената на 15 октомври 2008 г. дискусия "На кафе с министър Тачева. Как да помогнем на съдебната система да се модернизира?"

Така Миглена Тачева става вторият министър, който показва своето уважение към онлайн-читателите на Портал ЕВРОПА. Припомняме, че министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова също спази обещанието си, като изпрати писмени отговори след наша тематична онлайн-дискусия на 27 март 2008 г.

"Няма ликвидиране на следствието при положение, че това е структура, предвидена в действащата Конституция. Съгласувано между институциите се обмислят варианти за по-ефективното използване на квалификацията на професионалистите от следствието в контекста на цялостната реформа в съдебната система" - заявява Миглена Тачева в отговор на въпрос на наш читател.

Пълния текст с всички въпроси и отговори вижте в рубриката "Анализи" на сайта "Сега-взаимодействаме с Европейския парламент!"

Дискусията - аудиозапис от която можете да чуете ТУК - а текстово резюме - ТУК, се организира от Европейския институт по проекта „Да помислим заедно - да включим младите хора в процеса на взимане на решения", финансиран от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Новини
Актуално
Анализи
Интервюта

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси