Български журналисти търсят актуалните европейски теми на сезона в ТВ-дискусия в Брюксел 25-09-2008

Какви теми и проблеми ще бележат месеците до края на тази и първите на следващата година - през погледа на българските и европейските граждани?

На тази основна тема се фокусира проведената на 10 септември в Брюксел специална телевизионна дискусия с участието на български журналисти, която се състоя в телевизионното студио на Европейския парламент със съдействието на члена на ЕП Душана Здравкова и екипа на "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!".


На уебсайта на инициативата - http://parliament.europe.bg ви представяме видеозапис на дискусията в три части.

В нея участват журналистите Даниела Стойнова от "Радио Варна" и кореспондент на БНР, Велин Пенев от телевизия МСАТ, Ива Николова от в-к "Монитор", Симеон Атанасов от радио "Фреш" и Симеон Колев от "БГ радио".

Модератор на разговора е Огнян Бояджиев от Портал ЕВРОПА.
 
 
Между 9 и 11 септември 2008 г. група български журналисти бяха на посещение в Европейския парламент по покана на евродепутата г-жа Душана Здравкова. Те имаха възможност да проведат поредица от срещи по актуални за България и за всички европейски граждани теми, с еврокомисар Меглена Кунева, британския евродепутат-консерватор Джефри Ван Орден, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, както и с представители на екипа на еврокомисаря по правосъдието и вътрешните работи Жак Баро.


Вечерта след срещите г-жа Здравкова съдейства лично за провеждането на телевизионен журналистически дебат в специално оборудваното телевизионно студио на Европейския парламент.

Анализирайки чутото и видяното в Брюксел по време на посещението, журналистите разсъждават за това, кои ще са най-актуалните теми за българските и европейските граждани през следващите месеци и как виждат взаимодействието сега между гражданите и Европейския парламент и неговите представители. Те разсъждават върху нагласите, мненията, сигналите и реакциите на своите аудитории, които са много различни - от зрителите на МСАТ, читателите на "Монитор" и Портал ЕВРОПА, през слушателите на БНР, до специфичните публики на "Фреш" и "БГ-радио".

В края на разговора бе поет ангажиментът за продължаване на интензивното посредничество на медиите в този диалог, така че гражданите и техните представители да работят заедно за укрепването на ЕС.

Екипът на "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" възнамерява да продължи поредицата от дискусии, онлайн-чатове и интервюта с граждани на различни държави-членки, като им дава възможност директно да разговарят с политици и представители на институциите, имащи отношение и отговорности към повдигнатите въпроси.

За коментари, мнения и предложения, не се колебайте да използвате редакционната ни електронна поща info@europe.bg.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси