В прокуратурата ще бъде създадено звено за борба с организираната престъпност 22-07-2008

Специализирана структура, която да разследва организираната престъпност под административното управление на прокуратурата, може да бъде създадена до месец. Това каза главният прокурор Борис Велчев, който участва в кръглата маса "Действието на новия Наказателно-процесуален кодекс - мониторинг, изводи и необходимост от законодателни промени" в София, предаде „Дневник".

Велчев обясни пред журналисти, че предвижда да бъде създадена специализирана структура в прокуратурата, която да се занимава с разследванията срещу организираната престъпност, тъй като до този момент е видно, че само силите на МВР и прокуратурата на стигат. По думите на главния прокурор работата на това звено трябва да бъде запазена в тайна, за да се избегне изтичане на информация за неговата дейност.

Борис Велчев смята, че в рамките на шест месеца, ако бъде осигурен необходимият комфорт за работа на това звено, ще има реални резултати.

Сега, лятото, ще помислим върху структурата на това звено, с кои други държавни органи освен МВР и ДАНС то трябва да сътрудничи, за да бъде дейността му ефективна, и наесен очаквам то да бъде създадено, каза Борис Велчев.

(Портал Европа)

По темата


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси