ПРИВЕТСТВИЕ НА ЕВРОДЕПУТАТА БИЛЯНА РАЕВА 06-04-2008

По случай откриването на Europe Direct центъра в Долна Митрополия, българският евродепутат Биляна Раева (АЛДЕ-НДСВ) изпрати специален поздравителен адрес, който имаме удоволствието да ви представим:

Приветствие

За мен е чест да приветствам вестителите на европейската идея вече и в Плевенска област. Откриването на центъра в Долна Митрополия свидетелства за отговорността на инициаторите като главни действащи лица по провеждане на информационните политики на ЕС в България. Поздравявам домакинът – г-н кметът на община Долна Митрополия Александър Печеняков, съветникът по комуникация и информация в Представителството на ЕК в София Ингрид Шикова, с която имахме удоволствието да участваме в откриването на центъра в Габрово, директорът на Европейския институт Юлиана Николова, като главна фигура във визията на Europe Direct като филиал на софийския център, както и всички присъстващи гости.

В качеството ми на член на Европейския парламент се старая да дам своят принос за доброто на ЕС и да бъде той по-разпознаваем в България. Ето защо центровете Europe Direct чувствам като партньори в опита ми да осигурявам специфична информация в своите офиси из страната: а тя е специализирани информационни услуги за гражданите и бизнеса, за техните права и задължения в общността, за възможностите, които членството на България в съюза предлага. Очаквам редовните посетители на офиса да бъдат младите хора от региона и всички, които искат не само да се докоснат до ЕС, а да участват активно като негови граждани. По този начин те ще бъдат стимулирани да се включат по-активно в обществения живот и да търсят начини за успешна професионална реализация.

Europe Direct не е просто информационен център. Той е още една буква в европейската азбука, приложима вече и в България. Центърът се превръща в партньор в интеркултурния диалог, на който е посветена цялата 2008-ма година в Европейския съюз.
Приветствам съвпадението!

На добър час!

Биляна Раева, член на Европейския парламент /АЛДЕ - НДСВ/.

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси