Игри 20-01-2009

Европейският съюз може да бъде и забавен! Тук ви предлагаме няколко интерактивни игри, подходящи не само за най-малките, но и за пораснали деца. Научете повече за ЕС като се забавлявате!

 

Добре ли познаваш съседите си? С тази игра може да проверите познанията си за Европа. Има версия на български език.

http://www.elargquiz.eu/

Девет игри, с които можете да научите повече за европейските държави, ЕС и еврото. Интерактивните игри ще подложат на тест вашите познания

http://europa.eu/europago/


Присъединете се към групата на еврото...за да изживеете едно невероятно приключение, като се гмуркате за скрити съкровища, сглобявате детайлите на пъзели или тествате знанията си по пътя. Но внимавайте: всички членове на групата трябва да спечелят точки за пътуването си. Така че учете бързо, работете здраво и Вашият резултат ще се увеличи!

http://ec.europa.eu/economy_finance/.../index_bg.htm

 

Колко умна е вашата кола? Инициативата "Интелигентна кола" на Европейската комисия има за цел да ускори разработката, внедряването и използването на интелигентни, интегрирани системи за безопасност, които използват информация и комуникационни технологии в интелигентни решения, за да се повиши пътната безопасност и се намали броя на произшествията по европейските пътища. Тук можеш да провериш колко добър шофьор си и колко интелигентна е твоята кола.

http://ec.europa.eu/information_society/.../icarapplication.htm

 

Игра на Европейската агенция за околната среда. Играта е под формата на викторина. Целта й е да се повиши информираността на децата и да се насърчи промяната в поведението им по отношение на околната среда.

http://honoloko.eea.europa.eu/Honoloko.html

Игри, с които може да опознаете политиката на ЕС в областта на околната среда в четирите й направления: въздух, вода, природа и отпадъци.

http://ec.europa.eu/environment/youth/fun_and_games_en.html

Jiffy Saves The Planet

Jiffy's Eco-Quizz


 

Игри на сайта на чешкото председателство

http://www.eu2009.cz/quiz/kviz_en.htm

  
  

 

(Портал Европа)


Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000

Библиотека

  • Център за развитие на човешките ресурси